Konfliktmægling
En vej til holdbare løsninger
Neutral og fortrolig hjælp til at håndtere konflikter på en konstruktiv måde.
Konflikter kan vokse sig så store, at de bliver uoverskuelige for både børn og voksne.
Det kan øge risikoadfærd og i værste fald føre til kriminalitet.
Vi tilbyder konfliktmægling som en frivillig, struktureret og løsningsorienteret metode, hvor en neutral konfliktmægler hjælper parterne med at finde nye perspektiver og mulige løsninger.
Konfliktmægling adskiller sig fra andre metoder ved:
- At deltagerne selv bestemmer, hvad de ønsker at opnå og hvilke løsninger, de vil arbejde med.
- At mægleren bruger en særlig teknik, der skaber forståelse for hinandens synspunkter og fremmer konstruktive samtaler.
- At der er tavshedspligt for mægleren, hvilket sikrer fortrolighed og tryghed.
Konfliktmægling er anerkendt over hele verden som en holdbar måde at løse konflikter på, fordi deltagerne selv har indflydelse på og ansvar for de aftaler, der indgås. Dette styrker ejerskabet og gør aftalerne mere levedygtige i længden.
Sådan foregår en konfliktmægling
1. Formøde
Inden en eventuel mægling finder sted, holder konfliktmægleren et formøde med de involverede parter. Formålet er at sikre, at alle forstår mæglingens formål og frivilligt ønsker at deltage.
2. Konfliktmægling
Mægleren faciliterer en åben og struktureret dialog, hvor hver part får mulighed for at udtrykke sine oplevelser og behov. Målet er at opnå gensidig forståelse og pege på mulige løsninger eller aftaler, der kan genoprette trygheden.
3. Opfølgning
En god mæglingsproces styrker ikke blot løsningen af den aktuelle konflikt, men giver også deltagerne redskaber til at håndtere fremtidige uenigheder selvstændigt.